صفحه اینستاگرام سلام آنلاین سوالی را با این موضوعات مطرح می کند: آیا با انتخاب شهردار با رای مردم موافق هستید؟
در زیر این سوال دو گزینه وجود دارد. بله انتخاب انسان مهم است//شورای گزینش وجود ندارد گفته می شود که بیش از هشتاد درصد به گزینه اول رای داده اند.
با توجه به اهمیت اراده و نظر مردم در انتخاب شهردار که موضوعی سوال برانگیز است و به همین دلیل اکثر کشورهای پیشرفته این رویکرد درست را برای انتخاب مدیران شهری و دولتی و تاثیرات مثبت آن انتخاب کرده اند. از چنین چیزی در زندگی مردم و تحقق یک جامعه با هماهنگی یک زندگی خوب برای مردم آن دیار ایجاد شد من گزینه اول را انتخاب کردم اما بلافاصله پیامدها و پیامدهای منفی اعمال فساد و موضوع چنین قوانینی برای استخدام مقامات شهری و دولتی ایران در ذهن من است!
انتخاب گزینه اول توسط اکثریت شرکت کنندگان در نظرسنجی ثابت می کند که چنین رویکرد استخدام رسمی بدون توجه به تفاوت های فرهنگی و سرزمینی مورد پسند همگان است اما اشاره به شعائر مذهبی دارد که حاکم بر برگزاری انتخابات در کشور ما یکی از نکاتی که باید مورد توجه قرار گیرد تعریف صحیح حضور یک فرد به عنوان کاندیدای چنین مسئولیتی در انتخابات شهرداری است و در این زمینه شرایط رای شما را مشخص می کند.
چه ویژگی ها یا مهارت هایی برای یک مسئولیت خاص تعریف می شود؟ در مواردی که مهارت و دانش مربوط به انتخاب مدیران است معیارهای استخدام و چه کسانی واجد شرایط تعیین ضوابط و استانداردها هستند و صلاحیت ها و شرایط برای داوطلب چگونه تعیین می شود؟ کاندیداها ارزیابی شدند؟ و…
اهمیت پاسخ به این سؤالات در این است که علیرغم تعریف برخی از نمادهای دموکراسی و اهمیت اراده و نظر مردم در ساختار حاکمیتی ایران آنچه نتیجه چنین مشکلاتی به نظر می رسد از فلسفه وجودی دور است. و خاستگاه چنین موسساتی. .
به عنوان مثال؛ نحوه انتخاب هیات منصفه و تاثیر رای این نهاد در قوه قضائیه برای رسیدگی به جرایم مطبوعاتی و سیاسی و یا نحوه تعیین ویژگی های نامزدهای انتخابات شورای شهرداری به عنوان نهاد پایه تعیین شد. برای تشکیلات شهر و انتخاب شهردار یا انتخاب اعضای شورای تشکل ها یا اتحادیه های جامعه مدنی مانند انتخاب اعضای هیئت مدیره کانون وکلا یا انتخاب هیئت رئیسه اتاق بازرگانی. . . به نوعی با هیچ یک از مختصات تعیین شده برای ایجاد چنین نهادی ناسازگار است!
شناسایی دلایل این شکاف و تضادهای حاکم بر مختصات ایجاد این گونه نمادها با کارکردهای موجود مهم ترین موضوعی است که صاحب نظران و نظریه پردازان همه حوزه ها باید آن را در قانون وارد کنند و اهمیت اشاعه این باورها نهادهای جامعه و نحوه حکمرانی
با چنین مفروضاتی در دنیای امروز که از آن به دنیای تخصص و قانونمندی تعبیر می شود می توان امیدوار بود که مسیر حکمرانی حول محور آرمان ها و انتظارات مردم بنا شده و هدفی را شاهد باشیم. مثلاً با مختصات صحیح دولت-ملت.
وکیل – سیراس