آموزش در زمینه بحران و زلزله ضعیف است/ چه اقداماتی باید در هنگام وقوع زلزله انجام دهیم؟

آموزش در زمینه بحران و زلزله ضعیف است/ چه اقداماتی باید در هنگام وقوع زلزله انجام دهیم؟

سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران با بیان اینکه اقدامات پیش از بحران باید انجام شود گفت: مهم ترین موضوع آموزش است که از آن غفلت می کنیم و در همه زمینه ها به ویژه بحران و زلزله آسیب پذیر هستیم.

به گزارش سلام آنلاین. سید جلال ملکی در خصوص توصیه های ایمنی لازم در هنگام زلزله گفت: اقدامات در زمان بحران به سه دسته قبل از بحران در زمان بحران و پس از بحران تقسیم می شود.

اقدامات قبل از بحران

ملکی درباره اقداماتی که باید قبل از بحران انجام شود گفت: مهمترین مسئله آموزش است. چیزی که متاسفانه نمی دانیم. در زمینه آموزش در همه زمینه ها به ویژه بحران و زلزله خوب عمل نمی کنیم. روز آرامش و شکرگزاری بدون بحران بهترین زمان برای آموزش و تدریس است. تمرینات بحران را در طول شب انجام دهید. می توان گفت این رزمایش باعث افزایش آمادگی مردم و نیروهای عملیاتی و امدادی می شود.

وی با تاکید بر اینکه مردم باید نقاط قوت و ضعف خانه و محل کار خود را شناسایی کنند افزود: و شهرسازی با 50 سال پیش متفاوت است. نوع آموزش ارائه شده به این معنا برای علم مدرن و شهرسازی جدید نامناسب است. زمانی گفته می شد که هنگام زلزله بین “قاب های در” قرار می گیرد. چون چارچوب بسیار قوی است. اکنون چارچوب مقاومت چندانی وجود ندارد. امروزه دیوارهایی از گچ و بسیار ضعیف وجود دارد. صدای همسایه ها از واحد کناری خانه به گوش می رسد. در گذشته می گفتند هنگام زلزله مردم زیر یک میز پناه می بردند. در آن زمان میز چوبی محکمی بود. اما امروز سفره از مد افتاده نیست.

مکان های سخت تر در خانه

این کارشناس ایمنی به کانکس هایی که در زمان زلزله در برابر زلزله مقاوم بوده اند اشاره کرد و گفت: بهترین مکان برای پناه گیری در ساختمان گوشه ها دیوارها و اتاق روبروی ستون ها است و فضا چندان جادار نیست. مانند راهروهای سرویس بهداشتی که عرض کمتری دارند و مقاومت بهتری نسبت به سایر قسمت های خانه دارند.

به عنوان مثال یخچال کمد لامپ قفسه کتاب تابلوهای بزرگ و چیزهایی که می توانند آویزان شوند و بیفتند را در نظر بگیرید. یکی از نکات ایمنی این است که در زمان های آرام (قبل از حادثه) این گونه چوب لباسی ها با مهارهایی مانند پیچ ​​و مهره به دیوار بسته می شوند تا در هنگام زلزله به زمین نریزند و خطری برای افراد ایجاد نکنند.

هنگام وقوع زلزله در ساختمان چه کنیم؟

سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران در مورد اینکه اگر در زمان زلزله داخل ساختمان بودیم چه باید بکنیم گفت: در صورت وقوع زلزله مردم آرامش خود را حفظ کرده و به محل امنی که در فوروارد گذاشته اند مراجعه کنند. حفظ آرامش در چنین لحظاتی دشوار است. افرادی که قبلا آموزش دیده اند و تمرین کرده اند گام های زیادی جلوتر از افرادی هستند که فعال نیستند. افرادی که درک بهتری از خود در هنگام زلزله دارند باید به دیگران کمک کنند تا آرام شوند و آنها را راهنمایی کنند. مهمترین قسمت بدن سر است. اگر چیزی مثل کیف یا کتاب حمل می کنید آن را روی سرتان بگذارید.

ملکی به اهالی تاکید کرد: در هنگام زلزله از آسانسور استفاده نکنید. استرس خود را مدیریت کنید و کمتر از حد توان خود دست به کار نشوید. به خاطر اضطراب به سمت پنجره نروید که باعث شکستن شیشه و خطر شما می شود. از پله ها پایین نروید زیرا ممکن است به دلیل عدم تمرکز و کنترل سقوط کنید و به خود آسیب برسانید.

هنگام وقوع زلزله در جاده چه کنیم؟

وی تاکید کرد: اگر مردم در هنگام زلزله در خیابان هستند چه باید کرد و مراقب بود اگر مردم در خودرو هستند در مکانی امن توقف کنند و از خودرو پیاده نشوند؟ . اگر مردم در پیاده رو راه می روند از نزدیکی درختان قدیمی ستون ها و پل ها ساختمان های قدیمی و به ویژه ساختمان های در حال ساخت خودداری کنید. ساختمان هایی که شیشه های زیادی داشتند به شدت آسیب دیدند. اگر شیشه شکسته و مقاوم نباشد در اثر زلزله می شکند و مردم را به خطر می اندازد. از ایستادن در نزدیکی تیرهای برق زیر خطوط برق که ممکن است در اثر زلزله و شوک الکتریکی بشکنند و سقوط کنند خودداری کنید.

انتهای پیام/

دکمه بازگشت به بالا