آبله میمونی قابلیت تبدیل شدن به «پاندمی» را دارد؟

آبله میمونی قابلیت تبدیل شدن به «پاندمی» را دارد؟

یک اپیدمیولوژیست گفت: البته جای نگرانی نیست و بعید است که اپیدمی شود.

دکتر حمید سوری در گفت وگو با سلام آنلاینوی درباره آبله مرغان گفت: آبله میمون یک بیماری ویروسی است که در سال 1958 شناسایی شد. این بیماری را آبله جوندگان نیز می نامند اما از آنجایی که برای اولین بار در میمون ها گزارش شده است به آن آبله میمون می گویند اما در جوندگانی مانند خرگوش، خوک، خوکچه هندی نیز مشاهده شده است اصل.

وی افزود: راه عفونت از طریق ترشحات مجاری تنفسی است. تا به امروز بیش از 500 مورد آنفولانزای میمونی در سراسر جهان گزارش شده است. خوشبختانه تاکنون هیچ مورد مرگ و میر ناشی از این بیماری در خارج از آفریقای مرکزی گزارش نشده است. مرکز و مناطق اصلی توزیع آن آفریقای مرکزی و کشورهایی مانند نیجریه، کنگو، کامرون و غیره است.

سوری خاطرنشان کرد: بثورات پوستی یکی از علائم سیفلیس است و علائمی مانند تب و سردرد نیز دارد و کودکان باید نگران این ویروس باشند.

این اپیدمیولوژیست افزود: احتمال مرگ کودکان در اثر این بیماری بیشتر است، اما تاکنون هیچ مورد مرگ و میر در خارج از آفریقا گزارش نشده است. مرگ و میر در آفریقا نیز تا حد زیادی به دلیل کیفیت پایین مراقبت و عدم مراقبت به موقع است، اما این بیماری کشنده نیست.

سویی گفت: اکثر افرادی که در کشور متولد شده اند قبل از سال 1981 واکسینه شده اند و واکسن آبله مرغان تا 80 درصد در برابر آبله مرغان مصونیت ایجاد می کند.

وی با بیان اینکه هر از چند گاهی به دلایل مختلف کانون عفونت ایجاد می شود، اما در طول دهه ها به دلایلی مانند جابجایی جمعیت گسترش یافته است، افزود: افزایش سفر و هر چیز دیگری.

سوری گفت: “به نظر می رسد که باید در برابر آنفولانزا نیز آماده و هوشیار بود.” البته جای نگرانی زیاد نیست و بعید است که همه گیر باشد. اپیدمی ها هنوز به این شکل دیده نمی شوند و می توانند منجر به شیوع بیشتر در کشورهای دیگر شود.

وی گفت: یکی از راه های پیشگیری از سرخک استفاده از ماسک است و ادامه استفاده از این ماسک علاوه بر پیشگیری از بیماری های عروق کرونا قلب در پیشگیری از سرخک نیز موثر است.

انتهای پیام/

دکمه بازگشت به بالا